Óránként 248 kilométeres sebességgel száguldott

MTI
2007.01.05. 21:33
Óránként közel 250 kilométeres sebességgel száguldott egy Békés megyei férfi, és ezzel vezeti a tavalyi év leggyorsabban hajtóinak megyei listáját - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A férfi egy Audi típusú gépjárművel 248 kilométeres sebességgel haladt a 44-es számú főútvonalon, amikor a rendőrök bemérték - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szombati Andrea elmondta: a KRESZ-sértés e kategóriájában a rekorder mögött egy sarkadi férfi következik, akit Sarkad és Méhkerék között 174 km/órás sebesség mellett stoppoltak le a rendőrök. A harmadik helyre egy szarvasi sofőr került, aki szintén a 44-es számú főútvonalon a 60-as sebességkorlátozásnál 142-vel hajtott.

A motoros KRESZ-tiprók "toplistájának" élén egy Vésztő belterületén guruló vezető végzett, aki 161 km/órával száguldozott.

A legittasabb vezetőnek egy Kaszaperen leállított sofőr bizonyult, akinek a vérében 4,38 és 4,48 ezrelék közötti alkoholszintet mutattak ki. A törvény szerint ez súlyos alkoholos befolyásoltságot jelent.