Fegyházbüntetés a lányával erőszakoskodó apának

MTI
2007.01.12. 13:51

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki éveken át szexuálisan zaklatta lányát a baranyai Oldon. A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa Balogh Tibort nevelése alatt álló tizenkét éven aluli személy sérelmére folytatólagosan elkövetett nemi erőszak miatt ítélte el. Egyben megváltoztatta a Baranya Megyei Bíróság korábban kiszabott hét év fegyházbüntetésre vonatkozó végzését, mert a cselekményt az első fokú bíróságnál súlyosabbnak értékelte.

A tényállás szerint Balogh Tibor 1999-ben kezdte zaklatni akkor még nyolcéves lányát. Havonta három-négy alkalommal éjszakánként belopózott a szobájába, és erőszakoskodott vele. Amikor a gyermek ellenkezett, életveszélyesen megfenyegette, és a lelkére kötötte, hogy a történtekről nem szólhat senkinek. Az apa gyakran italozott, ilyenkor agresszív lett, feleségével rendszeresen veszekedett, s bántalmazta is őt. A lány félt tőle, problémáját ezért sem merte elmondani senkinek.

Két évvel ezelőtt egy névtelen levélíró tájékoztatta az illetékes siklósi családsegítő központot a szexuális zaklatásról, de a hatóság munkatársai a bejelentést nem találták megalapozottnak és nem indítottak eljárást Balogh Tibor ellen. A lány csak tizenöt évesen, egy családi veszekedést és anyja újbóli megverését követően döntött úgy, hogy feljelenti apját, aki ellen eljárás indult.