Hamis pénzzel fizettek Szegeden

MTI
2007.01.29. 15:55
Feltehetően hamis ötezer forintosokkal fizettek egy piaci kereskedőnek Szegeden; a román állampolgárokat elfogták, ellenük eljárás indult - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.

Három román állampolgár gyanús ötezresekkel fizetett ki egy kereskedőt Szeged egyik piacán - mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Miután a megvásárolt árut bepakolták a gépjárművükbe, feltűnően gyorsan távoztak, s ez gyanússá vált a kereskedő számára. Az árus a bankjegyeket azonnal bemutatta a biztonsági őröknek, akik megerősítették abban, hogy azok hamisnak tűnnek.

A sértett még a kijárat előtt utolérte a férfiakat, akik az átadott ötezreseket kicserélték, és a kereskedőt valódi tízezresekkel fizették ki. A kereskedő azonnal értesítette a hatóságot, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a három külföldi személyt - ismertette az eset részleteit a főhadnagy.

Az egyik elkövetővel szemben őrizetbe vétele, míg két társával szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt szakértő bevonásával - tette hozzá.