Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szivárvány mínusz 30 fokban

MTI
2007.02.05. 16:00
Nyári szivárvány tündökölt hétfőn mínusz 30 Celsius-fokos fagyban Murmanszkban: az orosz városban a kemény hideg ellenére sokan kimentek az utcára, hogy gyönyörködjenek a Kolai-öböl fölött ívelő színes fényhíd látványában.

Az ezen a vidéken igen ritka jelenséget azzal magyarázta Natalja Ribcsak, a helyi meteorológiai állomás vezetője, hogy a Kolai-öböl, amely télen sem fagy be, a hideg időben is párolog, s a párát alkotó apró vízcseppeken megtörnek a napsugarak, így keletkezhet télen is szivárvány.

A hétfői szivárvány a másutt megszokott vonalban ívelt át az öböl fölött, de sokkal több és erősebb volt benne a piros szín, mint egyébként szokott lenni.

Az időjárás igen kedvező volt a nézelődéshez az Északi-sarkkörön túli legnagyobb városban: a település felett a nagy hidegekben megszokott módon ragyogóan sütött a nap, az öblöt viszont teljesen eltakarta a sűrű köd.