Judit
2 °C
7 °C

Még működik egykori vámmentes bolt a magyar-román határon

MTI
2007.02.05. 19:25
A korábbi vámmentes üzletek közül néhány - megváltozott árukészlettel és jelleggel - még működik a román-magyar határon február első napjaiban.

A Románia uniós csatlakozása előtt hatalmas forgalmat lebonyolító vámmentes üzletek többsége már zárva volt hétfőn a nagylaki határátkelő "senki földjének" nevezett részén, az egyik boltot azonban éppen kipakolták - itt csupán két fajta cigarettát kínáltak eladásra - egy másik azonban - már román termékekkel - újra megnyitott - tapasztalták az MTI munkatársai a helyszínen.

A működő üzletben a korábbiakkal ellentétben - amikor nem volt zárjegy a jövedéki termékeken - román adójeggyel ellátott áruk: főként márkás szeszesitalok, cigaretta és sör sorakozik a polcokon. A termékek árait román lejben tüntetik fel, de euróval is lehet fizetni.

Az egyik legnépszerűbb cigaretta márka 200 szálas kartonja 18 euróba - mintegy 4500 forintba - kerül, míg Magyarországon a 19 szálat tartalmazó doboz ára 570 forint. A cigarettán román zárjegy, egészségügyi figyelmeztetés látható és a dobozon olvasható tájékoztató szerint egy helyi dohánygyárban készült.

A márkás italokon szintén román adójegy található, egy jó minőségű whiskey hét deciliteres üvegjét 27 euróért kínálták. A közeli kiszombori határátkelőnél már az összes üzlet bezárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?