Erzsébet
1 °C
4 °C

Járványszünet a kárpátaljai közoktatásban

MTI
2007.02.06. 16:30

Járványszünetet rendelt el a közegészségügyi hatóság Kárpátalja 171 iskolájában és 126 óvodájában azt követően, hogy a megyében megközelítette a járványküszöböt a heveny légúti vírusfertőzéses megbetegedések száma. A rendkívüli helyzetek minisztériuma kárpátaljai megyei főosztályának kedden kiadott jelentése szerint öt járásban rendeltek el iskola- és óvodalátogatási tilalmat.

A legsúlyosabb a helyzet az ilosvai járásban, ahol 67 iskolában és 57 óvodában tartanak járványszünetet. A beregszászi járásban a korlátozó intézkedés 57 iskolát és 49 óvodát érint. Ungváron és a hozzá tartozó járásban 29 tanintézet és egy óvoda tart zárva, míg a huszti járásban 18 iskolában és 19 óvodában szüneteltetik a tanítást. A megye érintett járásaiban, ahol már azonosították az influenza A1A3-as törzsét, megtiltották tömegrendezvények megtartását, és korlátozták az egészségügyi intézmények látogatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?