Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neonáci koncert miatt nyomoznak Ausztriában

MTI
2007.02.13. 16:07

Neonáci koncert miatt nyomoznak Ausztriában, ahol a felső-ausztriai kormányzat az ügy miatt összehívta a tartományi biztonsági tanácsot, és annak linzi ülésére meghívta Günther Platter szövetségi belügyminisztert is. Josef Pühringer tartományi elöljáró keddi nyilatkozatában gyors cselekvést sürgetett a koncert miatt, mert mint mondta, mielőbb le kell vonni az esetből a szükséges következtetéseket, és kellő intézkedéseket kell foganatosítani.

A koncertet még tavaly decemberben tartották a Németországgal határos tartományban, ám arról csak januárban szereztek tudomást a hatóságok, miután felbukkant egy videofelvétel a rendezvényről. A felvételeken horogkereszt-tetoválásos, neonáci pólókat viselő résztvevőket lehet látni, valamint azt, ahogyan egyes koncertvendégek náci karlendítésre emelik karjukat, illetve náci jelszavakat skandálnak. Az ügyészség a náci propagandát és szervezeteket, valamint az azok újralapítását szankcionáló tilalmi törvény (Verbotsgesetz) megszegésének a gyanújával feljelentés nyomán indított nyomozást.