Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtalálták a Jászkisérről ellopott mellszobrot

MTI
2007.02.16. 10:00

úti ellenőrzés során Sarud és Tiszanána között egy gépkocsiban megtalálták Rákóczi fejedelem jászkiséri mellszobát, amelyet február 4-én loptak el a jászsági település egyik közteréről - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A rendőrök lopás gyanúja miatt előállítottak egy sarudi és két jászkiséri férfit, az utóbbiak közül az egyiket, mint többszörös bűnelkövetőt, őrizetbe vették - mondta a csütörtökön délután történtekről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kovács Ágnes rendőr hadnagy hozzátette: az eddigi információk szerint a bronzszobrot feldarabolása után értékesíteni akarták a tolvajok.

Hajdú László, Jászkisér polgármestere az MTI-nek elmondta: a szobor megkerülését információkkal segítő személy megkapja a felajánlott 200 ezer forintos jutalmat. Ezen kívül saját keretéből 50 ezer jutalmat ad a sikeres nyomozást végző Jászapáti Rendőrőrsnek. A mellszobrot 2003 őszén állították fel a település millenniumi parkjában a Jászkisériek Baráti Egyesülete kezdeményezésére. Ezzel kívántak emléket állítani annak a történelmi ténynek, hogy fejedelem az általa vezetett szabadságharcban két hónapig Jászkiséren tartózkodott.