Lovakat gázoltak magyarok Szlovákiában

MTI
2007.02.19. 13:04

Három tenyészkancát gázolt el ugyanazon a helyszínen és ugyanabban a pillanatban két magyar személygépkocsi vasárnap Szlovákiában. A lovak a Zólyom (Zvolen) és Korpona (Krupina) közti szakaszon a mezőről váratlanul kifutottak az útra, ahol az éppen arra haladó két magyar személygépkocsi volánja mögött ülő gépkocsivezetők már nem tudták megakadályozni a balesetet, és elgázolták a három lovat.

Két ló a helyszínen pusztult el, a harmadikat súlyos sérülései miatt az állatorvos volt kénytelen elaltatni, közölte hétfőn a szlovák rendőrség besztercebányai (Banská Bystrica) kerületi kapitányságának szóvivője.

A két fiatal magyar gépkocsivezető sértetlenül került ki a rendhagyó közúti balesetből. A rendőrség megállapításai szerint nem voltak vétkesek, mert a váratlan helyzetben már esélyük sem volt arra, hogy fékezéssel megelőzzék a balesetet. A gépkocsivezetők vérében nem találtak alkoholt, felelősségre vonásukra semmi ok. A gépkocsikon keletkezett kár százezer korona (735 ezer forint), a lovak értéke pedig ennek a kétszerese.