Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szentpéterváron lakóházra dőlt egy építődaru, három halott

MTI
2007.02.27. 13:39

Lakóházra dőlt kedden Szentpéterváron egy építődaru, a balesetben három személy, egy férfi, egy nő és egy 1 éves kisgyermek életét vesztette, jelentette a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A daru egy 12 szintes épületre dőlt, négy emeletét megrongálta. A baleset mindhárom halálos áldozata a házban tartózkodott. Rajtuk kívül még ketten sebesültek meg. A darun kezelő nem volt.

A helyi hatóságok bizottságot hoztak létre a baleset okának kiderítésére. A szakemberek elképzelhetőnek tartják a műszaki hibát, de az emberi mulasztást sem zárják ki. Ha ez utóbbi bizonyosodik be, úgy a felelősre gondatlanságból elkövetett emberölés vádpontja alapján akár 10 évi szabadságvesztést is kiszabhatnak. A hatóságok tervezik, hogy felülvizsgálják az orosz nagyvárosban üzemben lévő építődaruk műszaki állapotát.