Még mindig nincs gyanúsítottja a Balla-gyilkosságnak

MTI
2007.04.13. 20:42

A meggyilkolt Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő temetése április 18-án, szerdán 14 órakor lesz a debreceni Köztemetőben, közölte az MTI-vel pénteken Kovács Zoltán, az önkormányzat kommunikációs tanácsnoka. Az önkormányzat Balla Irmát saját halottjának tekinti, tette hozzá.

A fideszes önkormányzati képviselőt húsvét szombatján találták holtan saját lakásában, és kiderült, hogy brutális gyilkosság áldozata lett. A rendőrség azóta semmilyen érdemi információt nem adott a bűncselekmény körülményeiről, vagy indítékáról. Annyit lehet tudni, hogy még mindig ismeretlen elkövető ellen folyik a vizsgálat. Gyanúsítottja még nincs a gyilkosságnak, eddig csak a családtagok, közvetlen hozzátartozók, ismerősök tanúkénti meghallgatására került sor. A rendőrség a gyilkossági ügy sikeres felderítése érdekében rendelt el hírzárlatot.

Az elhunyt önkormányzati képviselő egyéni választókerületében június 24-én, vasárnap tartják meg az időközi választást. Balla Irma ugyanis nem listáról, hanem a 4-es számú debreceni egyéni választókerületből került be az önkormányzatba. Ezért kell időközi képviselő-választást tartani.