Judit
2 °C
7 °C

Megszüntették a nyomozást a szelevényi önkormányzat ellen

MTI
2007.05.16. 15:17

Nem követett el szabálytalanságot a szelvényi önkormányzat a tavaly tavaszi árvízi pénzek kifizetésekor; a szolnoki rendőrkapitányság egy bejelentés nyomán elindított nyomozást bűncselekmény hiányában szüntette meg.

A nyomozást csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelte Szelevényen a Kunszentmárton városi ügyészége, miután egy ismeretlen személy a települést érintő tavaszi árvízi védekezésért, illetve a munkáért kifizetett költségtérítések kapcsán tett bejelentést az önkormányzat ellen.

A tavaly októberben íródott levélben többek között az állt, hogy jóval több személynek fizettek ki jelentős összeget az állami kasszából, mint ahányan részt vettek a több hétig tartó védekezésben.

Pánczél Ferenc, Szelevény tavaly ősszel nagy fölénnyel újraválasztott polgármestere elmondta: még a rendkívüli védekezés "őrült napjaiban" is vigyáztak arra, hogy törvénytelenségeket ne kövessenek el. A rendőrségnek minden papírt átadtak a munkákra kifizetett 10-12 millió forintról, bár nem volt mitől tartani, megnyugodni csak most tudnak az érintettek, jegyezte meg Pánczél Ferenc.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?