Megszüntették a nyomozást a szelevényi önkormányzat ellen

MTI
2007.05.16. 15:17

Nem követett el szabálytalanságot a szelvényi önkormányzat a tavaly tavaszi árvízi pénzek kifizetésekor; a szolnoki rendőrkapitányság egy bejelentés nyomán elindított nyomozást bűncselekmény hiányában szüntette meg.

A nyomozást csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelte Szelevényen a Kunszentmárton városi ügyészége, miután egy ismeretlen személy a települést érintő tavaszi árvízi védekezésért, illetve a munkáért kifizetett költségtérítések kapcsán tett bejelentést az önkormányzat ellen.

A tavaly októberben íródott levélben többek között az állt, hogy jóval több személynek fizettek ki jelentős összeget az állami kasszából, mint ahányan részt vettek a több hétig tartó védekezésben.

Pánczél Ferenc, Szelevény tavaly ősszel nagy fölénnyel újraválasztott polgármestere elmondta: még a rendkívüli védekezés "őrült napjaiban" is vigyáztak arra, hogy törvénytelenségeket ne kövessenek el. A rendőrségnek minden papírt átadtak a munkákra kifizetett 10-12 millió forintról, bár nem volt mitől tartani, megnyugodni csak most tudnak az érintettek, jegyezte meg Pánczél Ferenc.