Jenő
-2 °C
6 °C

Mentőgyakorlat közben zuhant le a drótkötélpálya kabinja

MTI
2007.05.24. 16:58

Egy munkás meghalt, két másik életveszélyesen megsérült csütörtökön az ausztriai Tirolban, amikor lezuhant velük a kötélpálya kabinja; a szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert.

Az Innsbrucktól délkeletre, a Ziller-völgyi Alpokban, Mayrhofenben működő drótkötélpályán, a Penkenbahnon a munkások éppen mentőgyakorlatot végeztek, amikor a kabin velük együtt a 40 méteres mélységbe zuhant. A kabin három utasa közül egy a helyszínen szörnyethalt, kettőt súlyos sérülésekkel, helikopterrel az innsbrucki egyetemi klinikára szállítottak. Állapotuk válságos.

A mentési munkálatokat nagyon megnehezítette, hogy a szerencsétlenség az indulóállomástól 300 méterrel feljebb, nehezen megközelíthető terepen történt. A mentésben három helikopter, hegyi mentők és az alpesi rendőrség is részt vett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?