Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelés a vadászbolti gyilkosság ügyében

MTI
2007.05.24. 18:29

Előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a békéscsabai vadászbolti gyilkosság fő vádlottja és két társa ellen a Békés Megyei Főügyészség. A vád szerint 2005. év elején S. István ismerőse, D. János azt javasolta, hogy rabolják ki Békéscsaba belvárosában a vadászboltot. A vádlottak a megszerzett fegyvereket további bűncselekmények elkövetéséhez akarták felhasználni. Többször is megfigyelték a helyszint. A rablás napján, 2005. március 18-án kora reggel S. István a bolt tulajdonos eladóját kicsalta a pult mögül és egy késsel elvágta a nyakát. Az áldozat a gyors vérveszteség miatt rövid időn belül meghalt. A rablógyilkos négy lőfegyverrel és két légpisztollyal távozott a boltból, közben folyamatosan tartotta telefonon a kapcsolatot segítőjével, D. Jánossal.

A vád szerint S. István és D. János, valamint egy harmadik társuk - L. Pál - 2006 februárjában a megszerzett fegyverekkel Székesfehérváron akartak kirabolni egy sörözőt, de a pultnál álló egyik vendég erélyes fellépése miatt kudarcot vallottak és elmenekültek a helyszínről. A főügyészség D. Jánost felbujtóként elkövetett rablás és lőfegyverrel való visszaélés bűntettével, az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével, valamint fegyveresen és csoportosan, bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének a kísérletével, L. Pált pedig fegyveresen és csoportosan, bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének a kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.