Olivér
4 °C
8 °C

Elárverezteti a BKV a notórius bliccelő házát

MTI
2007.05.29. 09:04

Június elsejétől kétszeresére emeli a Budapesti Közlekedési Vállalat ZRt a járatain a helyszíni pótdíjat, értesült a Népszabadság. Három nap múlva ötezer forintot fizettetnek az ellenőrök azzal, aki érvényes bérlet, vagy jegy nélkül utazik a BKV járművein. Ha a helyszínen nincs ennyi az utasnál, tízezer forintos pótdíjat kell utólag befizetni, ha ezt harminc napon túl teszi, akkor húszezer a fizetendő összeg. Jócskán emelkedik a bérlet utólagos bemutatásának díja is: 2500 forintba kerül az utasok feledékenysége.

A cég szerint évente legalább tízmilliárd forinttal rövidítik meg a bliccelők a BKV-t. Öt év alatt hárommillió bliccelő adott meg hamis címet az ellenőröknek, és csak 1,2 millió bliccelő igazolta magát érvényes személyi igazolvánnyal - a büntetés csak az ő esetükben hajtható be. Ez azonban nem egyszerű, egy megrögzött bliccelő két és fél millió forintnyi büntetést halmozott már fel, a BKV most az utas házának elárvereztetésére készül.

A bliccelés visszaszorításán dolgozó BKV tervei közt többek között az is szerepel, hogy bevezetik a felszíni járatokon az első ajtós felszállás rendszerét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?