Elfogták a húszmilliós gárdonyi rablás gyanúsítottjait

MTI
2007.06.28. 14:12

Május 7-én, hajnalban három férfi tört rá egy, a gárdonyi nyaralójában tartózkodó osztrák házaspárra. Golfütővel súlyosan bántalmazták és értékeik átadására kényszerítették őket, húszmillió forintot meghaladó értékű ékszert és eurót raboltak el tőlük. Az osztrák nő nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett.

A megyei rendőrfőkapitány egymillió forint - azóta már visszavont - nyomravezetői díjat tűzött ki és ötfős nyomozócsoportot állított fel a tettesek felderítésére. A nyomozók kiderítették, hogy egy férfi, feltehetően a gárdonyi rablásból származó ékszereket adott be egy karcagi zálogházba. A férfit kihallgatták, így elmondta, hogy az ékszereket egy másik férfitől kapta. A rendőrök beazonosították az utóbbi férfit, és a lakásán tartott házkutatás során különböző zálogházi bizonylatokat találtak. Az zaciba adott ékszerek egy része már megkerült. A házkutatás során lefoglaltak egy feltehetően bűncselekményből származó notebookot is. A férfi azonban tagadta, hogy köze lenne a rabláshoz.

A rendőrök három gyanúsítottat őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek, egy szabadlábon védekezik, a szökésben levő, 28 éves Puzsoma Lászlót pedig még keresik. A tiszaroffi lakhelyű férfi feltehetően a GBL-025 rendszámú olajzöld Seat Cordoba gépkocsijával közlekedik. Az autót is körözi a rendőrség.