Kábítószer került elő egy balesetet szenvedett autóból

MTI
2007.08.01. 15:17
Két svájci állampolgár ellen indult eljárás, miután autójukkal balesetet szenvedtek, a kocsiban pedig kábítószert találtak a rendőrök - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

A 18 éves férfi és a 37 éves nő a 75-ös főúton, Pacsa és Zalaapáti között szenvedett balesetet kedden este, közölte Csizmazia Péter. Az autót a nő vezette, aki egy kanyarban a kocsival letért az útpadkára, majd a szalagkorlátot átszakítva a vízelvezető árok magas partfalának ütközött. Az autó többször megperdült, majd az út melletti kukoricaföldön állt meg.

A két svájci állampolgár könnyebb sérüléseket szenvedett, a helyszíni kábítószer-gyorsteszt pedig mindkettőjüknél pozitív értéket mutatott. A rendőrök az autóban szétszóródva tablettákat találtak. A tüzetesebb vizsgálat során végül 280, amfetamin tartalmú tablettát foglaltak le, valamint néhány zacskó kábítószergyanús port, növényi törmeléket és gyantát.

A 37 éves nőt és 18 éves fiatalembert őrizetbe vették, ellenük kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.