Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Razziasorozat a szexrabszolgaság ellen

MTI
2007.10.03. 14:11

Újabb razziasorozatot indítottak a brit hatóságok szerdán az emberkereskedelem és a prostitúcióra kényszerítés ellen, jelentette be a rendőrség. A Pentameter 2 fedőnevű akcióban elsősorban azokra a bandavezérekre akarnak lesújtani, akik nőket és gyermekeket kényszerítenek a szexiparba. A cél továbbá az áldozatok segítése és a társadalom figyelmének felhívása a problémára.

A mostani terv annak a négyhónapos tavalyi akciónak a folytatása, amelyben 134 ember ellen indítottak eljárást különböző, a szexrabszolgasághoz kapcsolódó bűncselekmények gyanújával. Csaknem kilencven asszonyt és lányt mentettek ki ötszáz bordélyházból és masszázsszalonból. A szabadságukat visszanyerők fele Kelet-Európából, a többiek a Távol-Keletről, Afrikából és Dél-Amerikából származnak. Az akció eredményeként létrehoztak egy állandó hivatalt, amelybe a probléma összetettsége miatt a szervezett bűnözés elleni rendőrségi részlegből csoportosítottak át nyomozókat és ügyészeket.

Az új akcióban azokat a brit és külföldi személyeket keresik, akiket a bűnbandák néhány ezer fontért adnak-vesznek. "A probléma hatalmas, és folyamatosan növekszik" - mondta Tim Brain, Gloucestershire grófság rendőrparancsnoka, a rendőr-főkapitányságok szövetségének szóvivője. Brain a BBC rádiónak nyilatkozva kifejtette, az akció nem áll meg a határoknál, az európai társszervezetekkel is kapcsolatot szándékoznak létesíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?