Börtön jogsi hiánya miatt

2007.10.03. 14:38

Huszonöt nap börtönt az a férfi, aki két eltiltó rendelkezés hatálya alatt többször vezetett jogosítvány nélkül. A 30 éves miskolci férfit először július végén tartoztatták fel a rendőrök, amikor papírok nélkül, a közlekedési szabályokat áthágva hajtott. Akkor 50 ezer forint pénzbírsággal sújtották, és 12 hónapra eltiltották a vezetéstől.

A férfit azonban nem hatották meg a szankciót, s továbbra is rendületlenül rótta az utakat. Pechjére másodszor is fennakadt egy rendőri ellenőrzésen, s ismét leszurkolhatott nyolcvanezer forintot, illetve egy újabb évre bevonták a jogosítványát. Ám a miskolci vezető rendes visszaesőként továbbra is ragaszkodott a gépkocsi alapú közlekedéshez. Amikor a miskolci vasgyári piac belső utcájában, a behajtani tilos jelzés ellenére haladt szemben a forgalommal, a közegek ismét lecsaptak rá.

Ezúttal nem volt pardon, szabálysértés miatt őrizetbe vették, gyorsított eljárásban bíróság elé állították. A bíróság pedig lecsukta, és nem csak "közúti randalírozásai miatt. Ugyanis kiderült, hogy soha nem tett KRESZ, műszaki és járművezetői gyakorlati vizsgát.