Árpád
-2 °C
3 °C

Tíz kiló heroint foglaltak le Tompánál

MTI
2007.10.15. 13:35

Több mint tíz kiló heroint találtak és foglaltak le a pénzügyőrök egy Szerbiából érkező autóbuszban, a speciálisan csempészetre kialakított rejtekhelyen, közölte Nagy János altábornagy, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka hétfői sajtótájékoztatóján.

A tompai vámhivatalnál még szombaton éjjel jelentkezett belépésre egy szerb busz utasokkal, és két szerb sofőrrel. A pénzügyőrök "kockázatelemzés" alapján úgy döntöttek, átvizsgálják a járművet és a poggyászokat. A járműben egy speciálisan csempészetre kialakított rejtekhelyen tíz karton cigarettát találtak.

A további vizsgálat során a vámosok a tíz karton cigaretta közé rejtve összesen 20 csomag, 10,3 kilogramm heroint találtak elrejtve. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 200 millió forint. A két sofőrt a hatóság őrizetbe vette, és kábítószerrel visszaélés miatt eljárást indítottak ellenük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?