Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Feljelentés az örkényi csirkevágóhíd ügyében

Független Hírügynökség
2007.10.20. 12:14

Készül a rendőrségi feljelentés és a bírságokról szóló határozat a napokban Örkényen leleplezett illegális csirkevágóhíd ügyében, a jövő héten pedig várhatóan megteszik a rendőrségi feljelentést is, mondta Hajós Ádám fővárosi és Pest megyei főállatorvos. Ilyen esetben maximálisan három millió forint állategészségügyi bírság róható ki, de ezen kívül meg kell fizetnie a felelősnek a fertőtlenítés és a megsemmisítés költségeit is. Az állatorvos szemszögéből nézve nem mindíg bizonyítható egyértelműen egy húsról - mondjuk egy levágott baromfiról - hogy honnan származik. Így egyelőre azt sem tudni még, hová kerülhetett az örkényi telepen levágott csirkékből, tette hozzá Hajós Ádám.

Pénteken este leplezték le illegális csirkevágóhidat a Pest megyei Örkényen. Az állategészségügyi hatóság 2,7 tonna húst vitt el a telepről, számolt be az RTL Klub híradója. Az engedély nélkül működő üzem helyén 10 éve törvényes vágóhíd működött, de különböző szabálytalanságok miatt bevonták az engedélyét. Azóta hivatalosan itt egy csirkehús-nagykereskedés üzemelt. A napokban azonban az ellenőrző állatorvos észrevette, hogy nem csak árulják a csirkét, de engedély nélküli vágóhídként is üzemel az épület. Minden létező egészségügyi szabályt és előírást megszegtek: kosz és szemét között dolgozták fel a húst.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?