Körözött jogsikat találtak egy igazoltatáson

MTI
2007.10.25. 11:35

Körözött vezetői engedélyeket és lőszereket találtak egy ságvári férfinál az őt igazoltató rendőrök - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel csütörtökön. A Siófokon igazoltatott férfinál két, korábbi bűncselekményekből származó vezetői engedélyt és kilenc kispuska lőszert találtak - tájékoztatott a siófoki rendőrkapitányság szóvivője a szerdai rendőrségi intézkedésről.

Mint arról Heszné Gáspár Judit beszámolt, a férfi a kihallgatása során azt mondta: az okmányokat három héttel ezelőtt egy szemétgyűjtő kukában találta. A lőszerek eredetére vonatkozóan a rendőrségnek még nincsenek információi, mint ahogy arra sem kaptak magyarázatot a férfitől, hogy miért nem adta le a talált vezetői engedélyeket.

Ez utóbbiakat a rendőrség nyilvántartása szerint ez év júniusában egy siófoki strandon lopták egy járműből - közölte Heszné Gáspár Judit, megjegyezve más nevére szóló okmány birtoklása bűncselekménynek számít. Emiatt, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás az ügyben. Ennek során azt is vizsgálják, hogy a férfi valóban találta-e az okmányokat, vagy köze volt-e azok ellopásához.