Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újabb holttestek kerültek elő a kaliforniai tűzből

MTI
2007.10.26. 09:04
Négy újabb elégett holttestet találtak péntekre virradóra Kalifornia tűzvész sújtotta déli részén, San Diego körzetében. A négy holttestről egyelőre nem tudták megállapítani, hogy a tűzvész áldozatairól van-e szó, vagy már hosszabb ideje halottak. A mexikói határ mentén járőröző határőrök találtak rájuk, a mexikói határ közelében lévő Barrett Junctionnál, egy erdős területen - mondta el egy szóvivő. Ezt a területet gyakran használják az Egyesült Államokba való bejutásra mexikói illegális bevándorlók, gyakran napokig tartó gyalogútra vállalkozva.

Korábban három ember vált közvetlen áldozatává az ötödik napja tomboló kaliforniai tűzvésznek, ők a felszólítás ellenére nem hagyták el otthonukat és bent égtek a házban. Heten a veszélyeztetett területen álló házak kiürítése közben, más okból vesztették életüket. Legkevesebb 52 tűzoltó és mintegy harminc civil sérült meg az erdőtüzek miatt. Az újabb halálesetek ellenére bíztató jelek is mutatkoztak pénteken. Több ezren már visszatérhettek otthonaikba, a tűzoltási munkálatoknak kedvezett, hogy mérséklődött a szél és csökkent a hőmérséklet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?