Huszonkilenc maffiatagot vettek őrizetbe Calabriában

MTI
2007.12.20. 10:39

Huszonkilenc feltételezett maffiatagot vettek őrizetbe csütörtökön a dél-olaszországi Calabria tartományban a pénzügyőrség egységei. Hasonló akcióra került sor Szicíliában is. A Cosenza környékén végrehajtott hatósági akció során horogra került többek között Franco Muto, a calabriai szervezett alvilág egyik "családjának" főnöke is.

A letartóztatottakat többek között kábítószer-kereskedelemre, zsarolásra és uzsorakamatos pénzkölcsönzésre való bűnszövetkezéssel vádolják. Az olasz pénzügyőrség feltételezi, hogy a Muto-klánnak köze van egy Tirrén-tenger parti illegális veszélyeshulladék-üzlethez is.

Ugyancsak maffia-ellenes akciót hajtottak végre Szicíliában, miután őrizetbe vették csütörtökön Giuseppe Grigoli nagyvállalkozót. Grigolit azzal vádolják, hogy a jelenleg körözés alatt álló, szökésben lévő "keresztapa", Matteo Messina Denaro kezébe adta a Trapani, Agrigento és Palermo körzetében működő Despar szupermarket-hálózatát. Ezt követően több Despar nagyáruház irodájában házkutatást tartottak.