Elkezdődött Mehmet Károly anyjának drogpere

MTI
2008.01.28. 17:45

Megkezdődött a kábítószer-csempészettel vádolt Bogosné Papp Edina és férje pere a Szabadkai Kerületi Bíróságon hétfőn. A vádirat szerint 2007. november 13-án délelőtt Szabadkán eddig ismeretlen személyektől amfetamint és ecstasy tablettákat vásároltak, azzal a céllal, hogy azokat Magyarországra vigyék. Az utas- és járműellenőrzés során azonban a horgosi határátkelőhelyen felfedezték az 5,2 grammnyi amfetamint és a 80 darab ecstasy tablettát a kocsiban.

Papp Edina ártatlannak vallotta magát, és sírva mondta, úgy véli, tizenegy éves fia tette a kábítószert a kocsiba. Több mint egyórás vallomásában részletesen beszámolt a fiáért, Tüysüz Mehmet Károlyért folytatott hároméves küzdelemről. A gyereket török édesapja 2004-ben egy láthatásról nem vitte vissza és hamis útlevéllel Törökországba csempészte. A fiút csak 2007 áprilisában találták meg és hozták vissza Magyarországra, ahova később apja is visszatért.

A szülők között ez után is feszült volt a viszony, még tettlegességre is sor került köztük. Hivatalos láthatáson csak november 9-én találkozhatott az apa fiával közvetítők jelenlétében. Az asszony elmondta, hogy még aznap az apa török munkaadójának feleségétől figyelmeztető telefonhívást kapott, azzal az üzenettel: nagyon vigyázzon, mert valami készülődik, figyeljen oda a fiára.