Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Elutasították Gergényi panaszát

MTI
2008.03.05. 21:34

Elutasították Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány panaszát, amelyet azért nyújtott be, mert szolgálati visszaéléssel gyanúsították, hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában szerdán. A híradás szerint amiatt indult az egykori főrendőr ellen eljárás, mert menesztése előtt lefokozta az akciócsoport főtörzszászlósát és áthelyezte börtönőrnek; a rendőr, akit korábban elküldeni is megpróbáltak, hét másik rendőrrel együtt feljelentette Gergényit. A katonai főügyészség két héten belül dönt a vádemelésről.

A Magyar Nemzet szerint a katonai főügyészség a napokban hozta meg a döntést Gergényi Péter és két társa ügyében, és kedden érkeztek vissza oda a kézbesítést igazoló tértivevények, vagyis mindhárom gyanúsított átvette a határozatokat. A lap információi szerint napokon belül vádat emelhetnek Gergényiék ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?