Árpád
-2 °C
4 °C

Felfüggesztett börtön az MSZP szabolcsi irodavezetőjének

MTI
2008.03.10. 17:37

Hamis tanúzásra felhívás büntette és más bűncselekmények miatt nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gyarmati Mihályt, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetőjét a Nyíregyházi Városi Bíróság. Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese és szóvivője arról tájékoztatott, hogy a még múlt csütörtökön, tárgyalás mellőzésével hozott határozat szerint a vádlottat kétrendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte a bíróság. Hozzátette, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

A szóvivő - aki nem akart az elítélt párthovatartozására kitérni - a végzés indoklásáról közölte, "Gy. Mihály egy ittas járművezetéssel kapcsolatban valótlan vallomástételre próbált két személyt rábírni". Megjegyezte, hogy a tanúk a rendőrségi kihallgatásukkor a vádlott felhívására nem tettek hamis tartalmú vallomást. Nyakó Zsuzsanna elmondta, a végzés ezért nem jogerős, mert Gy. Mihály kérheti, hogy bírósági tárgyalást tartsanak az ügyében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?