Natália
1 °C
7 °C

Továbbra is kómában a magyar busz sofőrje

Független Hírügynökség
2008.03.26. 07:47

Még kómában van a magyar zarándokokat szállító busz sofőrje, a jármű kedd reggel ütközött egy másik busszal Boszniában. Juhász Zoltán boszniai magyar konzul az RTL Klub Híradójának szerda reggeli kiadásában azt mondta: a sofőrt várhatóan felelősségre vonják majd felépülése után, halálos baleset okozása miatt. Az viszont még kérdéses, hogy hol. A szabályok szerint kérhetné, hogy Magyarországon mondják ki az ítéletet - tette hozzá Juhász Zoltán.

A baleset kedd hajnalban, nem sokkal hat óra előtt történt a boszniai Kakanj város közelében. A magyar utasok több másik busszal együtt egy zarándokhelyre tartottak egy szervezett utazás keretében. Egyelőre annyit tudni, hogy a magyar busz sofőrje elaludt, áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy bosnyák busszal. Az egyetlen magyar sérült a buszsofőr, a másik buszban azonban egy 22 éves utas meghalt, négy másik embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?