Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

14 év börtön a társát leszúró magyar kamionosnak

MTI
2008.05.06. 20:25

Tizennégy évi börtönre ítélték az olaszországi Sanremóban azt a magyar kamionost, aki 2007 márciusában szóváltás után leszúrta egyik kollégáját a francia-olasz határon fekvő Ventimiglia parkolójában.

A 43 éves Cirják Attilát szándékos emberölésben, emberölés kísérletében, garázdaságban, valamint fegyverrel való visszaélésben találták bűnösnek.

Cirják és három másik teherautósofőr 2007. március 10-én este a ventimigliai parkolóban várakoztak, mivel a franciaországi kamiontilalom miatt nem tudták útjukat folytatni. Verekedés tört ki köztük, állítólag politikai vita fajult tettlegességgé, és az indulatokat csak fokozta a nagyobb mennyiségben elfogyasztott alkohol.

Cirják ekkor szúrta meg végzetesen a 34 éves Szanyel Lászlót, majd rátámadt a másik két kamionosra, Deák Andrásra és Rácz Zoltánra is. Az ügyész eredetileg 15 évi börtönt kért a vádlottra, míg a védelem azzal próbálkozott, hogy Cirják jogos önvédelemből, a végső eszközként nyúlt késéhez, hogy ezzel az emberölés vádját túlzott önvédelemmé változtassák. Erre hivatkozott tanúvallomásában Cirják is. Ezt azonban a bíróság nem fogadta el. A védelem máris bejelentette fellebbezését.