Auguszta
-3 °C
2 °C

Előzetesben a zsákos erőszakoló Szegeden

MTI
2008.05.08. 16:44

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság azt a szegedi férfit, akit keddre virradó éjszaka fogott el a rendőrség, miközben megpróbált megerőszakolni egy fiatal nőt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szenti Szabolcs csütörtökön az MTI-t.

A cselekményt egy rendőr páros akadályozta meg. A 25 éves férfi hátulról támadt a fiatalkorú lányra, majd fejére szemeteszsákot húzott, és testi erejét kihasználva a földre kényszerítette a nőt, miközben befogta a száját. A sértett folyamatosan kiabált, ezt hallották meg a közelben járőröző rendőrök. Ők azonnal közbeléptek, és elfogták a férfit.

Az elkövető kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A szegedi rendőrök ezt követően további adatgyűjtést végeztek, és régebbi aktákat is elővettek. Ennek során kiderült, hogy a férfi tavaly júliusban és szeptemberben még két nőt ugyanezzel a módszerrel támadott meg. A legelső alkalommal nem járt sikerrel, mivel a fiatal sértett elmenekült, azonban a második és harmadik esetben védekezésképtelenné tette áldozatait.

Az elkövető az első két cselekményt is elismerte. Vallomása szerint tettét szexuális indíték motiválta.