Tűz és pánik egy ausztriai menekültszálláson

MTI
2008.06.12. 13:39

Tűz ütött ki a Klagenfurt déli részén álló, kétemeletes menekültszálláson csütörtök reggel, 7 óra körül, egyelőre tisztázatlan okból. A szállás zömében fekete-afrikai lakói között pánik tört ki, a második emeletről néhányan kiugrottak az ablakokon az aszfaltjárdára.

Húsz menekült került kórházba a tűz miatt. Az egyik menekült életveszélyes fejsérülést szenvedett miután levetette magát az egyik ablakból, kórházba szállítás után néhány órával meghalt. Hárman csonttöréssel kerültek kórházba. A többi sérült füstmérgezés miatt szorult orvosi ellátásra. A szálláson 37 menedékkérő élt, azokat, akik baj nélkül átvészelték a tűzesetet, egy másik klagenfurti menekültotthonban helyezték el.

A lángokat 9 óra körül eloltották, keletkezésének okáról a tűzoltóság egyelőre nem nyilatkozott. Gyújtogatásra utaló nyomot nem találtak, de a rendőrség délután átvizsgálja a helyszínt. A tűzoltók szerint a veszély nem volt nagy, nem indokolta a pánikot, azt, hogy az emeleten tartózkodók kiugorjanak az ablakokon.