42 éve vezetett jogosítvány nélkül

2008.07.17. 20:27

Alighanem beírta nevét a rekordok könyvébe az a regensburgi férfi, aki meglehetősen ritka, de súlyosnak számító közlekedési vétség miatt bukott le csütörtökön.

Egy rutinellenőrzés során ugyanis kiderült, hogy a találomra megállított, 54 éves férfi kereken 42 éven keresztül jogosítvány nélkül vezetett. Eddig azonban senkinek nem tűnt fel.

Az ellenőrzéskor a rendőrök hiába kérték jogosítványát, a derék bajor sofőr azt képtelen volt prezentálni. Az igazoláskor a férfi - akinek nevét egyelőre nem közölték - beismerte, hogy soha nem is volt vezetői engedélye. Büszkén mesélte ugyanakkor, hogy már 12 éves korában minden nap ő szállította apját a családi fogadóba, s onnan azután este ismét haza.

Szavai szerint már fiatal korában annyira belejött a vezetésbe, hogy a vizsgát szükségtelennek tartotta. Arra pedig különösen büszke, hogy soha balesetet nem okozott, s mostanáig egyetlen vétséget sem követett el.

Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetett vétség milyen retorziót von maga után. Nem valószínű azonban, hogy a regensburgi közlekedési "hőst" a vizsga megismétlésére kötelezik, vagy hogy bevonják a jogosítványát.