Felborult egy körhinta Tökön - tizenhét sérült

Index, MTI
2008.07.20. 21:16

Felborult egy körhinta vasárnap a Pest megyei Tökön, a sportpályán, tudta meg az MTI. A távirati iroda információi szerint több mint tízen sérültek meg, többségük gyerek. Győrffy Pál, a mentők szóvivője a Magyar Rádió 22 órás Krónika című adásában elmondta, főként 14-15 éves gyerekek és néhány fiatal felnőtt esett áldozatul a körhinta-balesetnek. Egyikük életveszélyes állapotban van, a többiek könnyebben sérültek.

A rossz hegesztésnél tört el a körhinta két tartókonzolja vasárnap este a töki falunapon - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A Pest-megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hat súlyos sérültről számolt be. Az MTI tudósítói összesen 17 sérültről értesültek a kiérkezett mentők alig egy órán belül minden sérültet elláttak, és nem sokkal este negyed tizenegy után minden mentőautó úton volt már a környékbeli kórházak felé.

A körhinta ülései űrhajókat formázó kabinokban helyezkedtek el, amelyek hossztengelyük körül is mozogtak a gyorsulás hatására. A kabinok a forgás legalacsonyabb pontján menet közben belecsapódtak a körhinta színpadi részébe, és a törött konzolokon lévő kabinok némelyike még most is fejjel lefelé áll a színpadva ékelődve - jelentették a távirati iroda tudósítói.

A kabinok némelyike még most is fejjel lefelé áll a színpadva ékelődve

A rendezők hangosbemondón szólították fel a jelenlévőket a helyszín elhagyására. A sok távozó autók a mentők helyszínre érkezését is nehezítették. A mentőknek azonban egy órán belül sikerült minden sérültet ellátniuk - derül ki a helyszíni tudósításokból.

A körhintabaleset a Tök Nagy Buli fantázianéven meghirdetett hétvégi programon történt. Az esemény sztárfellépője a Republic-együttes lett volna. Az este kilencre meghirdetett koncert azonban a baleset miatt elmaradt. A rendezvényt egyébként a helyi önkormányzat is támogatta.

A vidámpark üzemeltetőjét a rendőrök előállították, őt a vasárnap éjjeli órákban hallgatják ki. A helyszínelés a tervek szerint még hétfő hajnalban is folytatódik, de akár még délelőttig is eltarthat - mondta a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.

Hasonló nagyságú baleset öt évvel ezelőtt történt, amikor a Csongrád megyei Szegváron felborult egy körhinta. A balesetben hét tíz év alatti gyermek sérült meg.