Rómában őrizetbe vették a camorra egyik vezetőjét

MTI
2008.07.27. 15:58

Rómában őrizetbe vették a nápolyi maffia egyik legismertebb családjának fejét, Adriano Grazianót, közölték olasz csendőrségi források vasárnap. A 41 éves "keresztapa" egy római bevásárló központban vett ruhákat 15 ezer euró értékben, és akkor csaptak le rá, amikor kilépett a plázából.

Adriano Graziano volt a camorra, a nápolyi maffia egyik legkeresettebb vezetője. Májusban még sikerült megszöknie, amikor egy nagyszabású razzia keretében a Graziano-klán 22 feltételezett tagjára csaptak le a csendőrök. A nyomozók akkor azzal indokolták a kudarcot, hogy a főmaffiózót sokan segítik, és gazdagságának köszönhetően folyton változtatja lakhelyét.

A Graziano és a Cava család volt a főszereplője a camorrán belüli egyik legvéresebb leszámolásnak. A nyomozók azzal vádolják Adriano Grazianót, hogy ő adott parancsot 2002 májusában a rivális család nőtagjainak elrablására. A túszejtő akció Biagio Cava anyjának és sógornőjének halálával végződött, míg lánya mindörökre megbénult a gerincét ért lövés miatt.