Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Torlódások várhatók Záhonyban

MTI
2008.09.02. 09:30

Jövő hétfőn megkezdődik a Tisza-híd felújítása a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson, ahol a 2009. novemberéig tartó munkálatok során torlódásokra, várakozásokra lehet számítani - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A felújítást több szakaszban végzik, a híd személy- és teherforgalmi sávjait ütemezve zárják le, a járműveket váltakozó irányban engedik majd át, emiatt a forgalom jelentősen lelassul, várakozások alakulnak ki a határátlépésnél - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy hozzátette: szeptember 8-án, az első beruházási ütem kezdetén a belépő irányú kamionsávot teljesen, a mellette lévő személyforgalmit pedig 1,5 méteres szélességben zárják le a forgalom elől. Magyarország és Ukrajna között a közúti teherforgalom csak a záhony-csapi átkelőn oldható meg, a személyforgalomban viszont a többi határállomást ajánlják az utazóknak. A Tiszabecs-Tiszaújlak (Vilok) és a Beregsurány-Asztély (Luzsanka) közötti átkelőhely éjjel-nappal nyitva tart. A Barabás-Mezőkaszony (Koszini) határállomás nappal 7 és 19, míg a Lónya-Harangláb (Zvonkavoje) közötti 8 órától, 16 óráig fogad átkelőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?