Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közepes erejű földrengés volt Törökországban

MTI
2008.09.03. 08:42

Közepes erejű földrengés rázta meg szerda hajnalban Törökország délkeleti részét, az első jelentések épületekben keletkezett károkról szólnak, de áldozatokról nincsenek hírek. Az Anadolu Ajansi állami hírügynökség szerint a földrengés középpontja az ország délkeleti részén fekvő Adiyaman tartományban, Samsat városánál volt. A földmozgás erejét a Richter-skálán 5,1 fokozatúra tette az isztambuli földtani intézet. Mahmut Kasikci, a tartomány alprefektusa szerint az első, rendelkezésre álló információkból ítélve a földrengésnek nincsenek áldozatai, habár a helyi média szerint a földmozgás pánikot okozott. A Samsat városában és környékén található kis falvakban károk keletkeztek egyes épületekben.

Törökországban gyakoriak a földrengések. 1999. augusztusában és novemberében történt két földrengésben közel húszezer ember vesztette életét az ország sűrűn lakott északnyugati iparvidékén.