Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Letartóztattak egy pedofil papot Ausztráliában

MTI
2008.09.03. 13:38

Letartóztattak Ausztráliában egy nyugdíjas papot, akit 93 rendbeli szexuális bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, közölte a rendőrség szerdán. Brian Spillane egy közismert katolikus fiúiskolában (St. Stanislaus College) dolgozott tanárként és lelkészként. Spillane-t eredetileg azzal gyanúsították, hogy öt egykori diákjával harminchárom esetben fajtalankodott, de egy másik nyomozás további hatvan esetre derített fényt.

Az ausztrál rendőrség augusztusban indított átfogó nyomozást szerzetesek és tanárok ellen, miután felmerült annak gyanúja, hogy az iskolában a 80-as években mintegy negyven tanulót molesztáltak hét év alatt. Spillane keddig feltételesen szabadlábon volt, de miután újabb bűncselekmények gyanújába keveredett, a rendőrség vizsgálati fogságba helyezte.

Új-Dél-Walesben őrizetbe vettek egy másik, 81 éves papot, akit azzal gyanúsítanak, hogy negyven évvel ezelőtt szexuálisan molesztált egy karénekes fiút. Ugyancsak rácsok mögé került egy protestáns lelkész, a 65 éves John Sidney Denham, akiről kiderült, hogy a 70-es és 80-as években illetlenül viselkedett 18 fiúval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?