Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Előzetesben maradnak a pátkai polgárőrök

MTI
2008.09.08. 13:49

Újabb két hónappal meghosszabbította a székesfehérvári városi bíróság a június 3-ra virradó éjszaka Pátkán történt Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását, közölte a Fejér Megyei Bíróság szóvivője hétfőn. Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a hosszabbításra az ügy tárgyi súlyára való tekintettel került sor.

Pátkán - ahol mintegy 130-140 roma él - június 3-ra virradóra Molotov-koktélt dobtak három, romák lakta házra. A támadás következtében senkinek nem esett bántódása, de az azt követően kialakult dulakodásban egy ember megsérült, egy szobában pedig, ahol gyerekek aludtak, tűz keletkezett. A gyújtogatással három helybeli polgárőrt gyanúsítanak, s ők több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt vannak előzetes letartóztatásban.

A történtek annak idején megbolygatták a falu életét, s mint lakossági fórumokon többen is kijelentették, mindaddig hisznek polgárőreik ártatlanságában, míg azt "megdönthetetlenül" meg nem cáfolják. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését követően, június 11-én a rendőrség azt közölte az MTI-vel, hogy a három fogvatartottal szemben "a rendőrség megalapozott gyanúját a személyi, tárgyi és okirati bizonyítékok mellett az egyik gyanúsított részletes, a bűncselekmény többi résztvevőjének szerepét is feltáró vallomása is alátámasztja."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!