Aliz
6 °C
14 °C

Sárátfolyás miatt árokba csúszott két autó Zalában

MTI
2008.09.13. 09:23
Sárátfolyás miatt árokba csúszott az éjszaka két autó a Zala megyei Surd határában, a kocsikat a tűzoltók és egy traktor segítségével sikerült kihúzni, személyi sérülés nem történt - közölte a nagykanizsai tűzoltóság ügyelete az MTI-vel.

A Nagykanizsáról Surdra vezető úton, közvetlenül a falu előtti útszakaszon, a közeli domboldalról lezúduló esővíz mosta ki a sarat az útra. A jelentős mennyiségű csapadék miatt sártengerré változott környéken egybemosódott az árok az úttal, ezért a tűzoltók is csak nehézségek árán tudták megközelíteni a pórul járt autókat.

Az utat egy helybéli traktoros tolólapjának segítségével sikerült annyira megtisztítani, hogy végül sikerült kihúzni a kocsikat. A sár több száz méter hosszan állt az úton, helyenként több tíz centiméter vastagon beborítva azt.

Ezen az útszakaszon évtizedek óta rendszeresen előfordul, hogy az esővíz a domboldalról lemossa a földet, megnehezítve a közlekedést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?