Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szinte mindenkit kimentettek az elsüllyedt török kompról

Független Hírügynökség
2008.09.15. 17:14

101 embert sikerült kimenteni a Márvány-tengerből, ahol vasárnap éjjel elsüllyedt egy komp. A 118 méter hosszú, 73 teherautót és két kocsit szállító hajó fedélzeten a személyzettel együtt 106 ember tartózkodott, amikor eddig ismeretlen okból elsüllyedt a török partok közelében. A közelben lévő hajók és a parti őrség segítségével az utasok többségét sikerült kimenteni, egy ember a tengerbe fulladt. A török tengerészeti hivatal vezetője szerint négy embert nem találtak meg, és valószínűtlen, hogy élve bukkanjanak rájuk. Mehmet Solgun szerint ők még mindig a hajótest fogságában lehetnek.

A rendőrség megkezdte a kapitány és a személyzet több más tagjának kihallgatását, hogy kideríthessék a katasztrófa okát. Egyes feltételezések szerint a hajó vagy túlterhelt volt, vagy a rakományt rendezték el rosszul. A túlélők szerint az előbbi vezethetett a komp elsüllyedéséhez, de a hajót üzemeltető cég szerint ez nem igaz, sőt, jóval kevesebb teherautót szállított, mint lehetett volna.