Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre több cigarettát foglalnak le a déli határon

MTI
2008.09.18. 07:30

Szeptember közepéig csaknem 10 ezer kartonnal több cigarettát foglaltak le a vámosok a Dél-Alföldön, mint tavaly a teljes évben, tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnoksága. Idén szeptember 15-ig több mint 95 ezer karton cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Bács, Békés és Csongrád megyében, míg 2007-ben - 12 hónap alatt - 85,5 ezer kartont, pedig ez a mennyiség is 10 százalékkal meghaladta az előző évit, mondta Bácsi Attila.

A százados szerint a Romániából és Szerbiából érkezőknél állandó az egy-két kartonos cigarettacsempészet, az idei eddigi 6300 eset nagy részét is ezek a felderítések adják. Az ilyen ügyek száma a nyári hónapok alatt növekszik meg ugrásszerűen: a szabadságukról visszautazó vendégmunkások a magas uniós ár miatt saját szükségleteiket próbálja meg így kielégíteni.

A lefoglalt mennyiség nagyobb részét a nemzetközi teherforgalom ellenőrzésekor találták a pénzügyőrök. A teherautókban gyakran több ezer karton cigarettát próbálnak behozni Magyarországra a csempészek. Szeptember 11-én Nagylakon például 40 ezer karton, 183 millió forint értékű adójegy nélküli cigarettát találtak a vámosok egy kamionban, közölte a sajtóreferens.