Tizenkét személyt állítottak elő a Fradi-Haladás után

2008.09.26. 08:24

Tizenkét személyt állított elő a rendőrség a Ferencváros-Haladás mérkőzés előtt és Tizenkét személyt állított elő a rendőrség a csütörtök esti Ferencváros-Haladás mérkőzés előtt és után, miután a hazai szurkolók a vendégekre, majd a rendőrökre támadtak.

A Magyar Kupa mérkőzést a ferencvárosi Albert Stadionban a szombathelyi Haladás nyerte 2-1-re. A meccs előtt ferencvárosi szurkolók vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget. Innen öt személyt állítottak elő garázdaság miatt a VIII. kerületi rendőrkapitányságra.

A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket, valamint a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, továbbá megrongáltak két szolgálati gépjárművet is.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét személyt állítottak elő a IX. kerületi rendőrkapitányságra. Közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, a további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések során három rendőr és egy szurkoló sérült meg, őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen. A ferencvárosi szurkolók a meccs közben többször is rasszista rigmusokkal provokálták a szombathelyieket, de a játékvezető nem állította meg emiatt a játékot.

A lefújás után a ferencvárosi drukkerek egy csoportja az Üllői útról megpróbált betörni a vendégszektorba, a bezárt kaput rángatták, illetve petárdákat dobtak be a lezárt ajtón. A megfékezésükre érkező rendőröket is elkezdték dobálni, rövid közelharc után a rendfenntartók kiszorították a rendbontókat a kapu elől az utcára. A drukkerek a metróaluljáróban több lámpát szétvertek, ezenkívül összetört sörösüvegek jelezték a dühös és csalódott ferencvárosi szurkolók útvonalát.