Jenő
-2 °C
6 °C

Őrizetbe vételek a molotov-koktélos támadás ügyében

Független Hírügynökség
2008.09.30. 17:10

Három férfit vett őrizetbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Tarnabodon több családi házra is fegyverekkel és Molotov-koktélokkal támadtak rá vasárnap. Mindhármukat több ember ellen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják, és előzetes letartóztatásukat is indítványozták, mondta el Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette, hogy két gyanúsítottat a támadás másnapján, hétfőn vettek őrizetbe, harmadik társukat pedig kedden sikerült előállítani.

Azt, hogy a négy, főként idős emberek által lakott családi házakra miért dobtak Molotov-koktélokat, és miért lőttek azokra éles fegyverekkel, még nem tudni. Egyelőre nem tisztázott az sem, hogy esetleg uzsorakölcsön áll-e a támadások hátterében, de az biztos, hogy nem romák által lakott házakra támadtak. A bűnügyi helyszínelés hétfőn késő este ért véget, ezek elemzése még tart. Hogy pontosan milyen fegyverekből tüzeltek, még nem tudni, de a lövésnyomokból kiderült, hogy éles fegyverek voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?