A párizsi ügyészség kérte a magyarok együttműködését

MTI
2009.01.08. 19:14

A párizsi ügyészség december végén hivatalosan kérte a magyar igazságügyi hatóságok együttműködését a Budapesten eltűnt francia diáklány ügyében - közölték csütörtökön igazságügyi források a francia fővárosban.

A francia hatóság december 31-én terjesztette elő nemzetközi bűnügyi jogsegélyre irányuló megkeresését, ugyanazon a napon, amikor Ophélie Bretnacher szülei feljelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen emberrablás és fogva tartás miatt - értesült az AFP francia hírügynökség.

A szülők feljelentését a magyar vádhatóság elutasította, és ezt azzal indokolta, hogy a rendelkezésre álló adatok és a feltárt tények alapján semmiféle bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eltűnés körülményeit, egy szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint bűncselekményre utaló jelet eddig ők sem találtak.

A tavaly szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el, azután, hogy egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába.