Vádemelési javaslat a félmilliárdos kokainügyben

MTI
2009.02.04. 16:00

Vádemelést javasol öt ember ellen a Baranya Megyei Főügyészségnek a tavaly nyáron lefoglalt, félmilliárd forint feketepiaci értékű kokain ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), közölte szerdán honlapján a rendőrség. A közlemény szerint kábítószerrel, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és többrendbeli szerzői jogok megsértése miatt indították korábban a nyomozást az öt gyanúsított ellen.

Tavaly június 2-án a baranyai rendőrök az NNI munkatársaival közösen ellenőriztek egy Harkány irányából Pécs felé közlekedő személygépkocsit az 58-as úton. A kocsi átvizsgálásakor nyolc kilogramm kokain került elő. A kocsiban ketten ültek, őket azonnal elfogták. A nyomozók házkutatásokat tartottak és további két kilogramm kokaint találtak, valamint több millió forint készpénzt és több ezer eurót is, amely - mint írták - feltehetően kábítószerrel elkövetett bűncselekményből származott. A házkutatásokkor előkerült egy lőfegyvernek minősülő pisztoly is ötven lőszerrel. A nyomozáskor további három embert fogtak el a rendőrök.

Az öt gyanúsított - két budapesti, valamint egy harkányi férfi, egy harkányi nő és egy 53 éves horvát állampolgárságú férfi - közül négyen előzetes letartóztatásban vannak, egy ember óvadék fejében szabadlábon védekezhet.