Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Javult a jéghelyzet a szabolcsi folyókon

MTI
2002.01.11. 13:38
Az enyhébb időjárás hatására csütörtök reggeltől péntek reggelig javult a jéghelyzet a Tisza, a Szamos, a Kraszna és a Túr Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán - tudta meg az MTI pénteken a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi védelmi központjában. Fazekas László igazgató elmondta: a Tiszán l9 kilométerről 13 kilométerre csökkent Tiszabecs-Milota, Szatmárcseke-Nagyar, valamint Tiszakerecseny térségében az összetorlódott jégmező hossza.

Húsz centiméterrel vékonyabb lett a jég is, Tiszakerecseny körzetében például a korábbi 150 centiméterrel szemben 130 centis. A Szamoson sem hízott tovább a jég, az országhatártól, Tunyogmatolcsig, 27 kilométer hosszon változatlanul egy méter vastag. A Túron Nagyhodos térségében két helyen, 100 és 200 méter hosszúságúra csökkent a jégtorlódás hossza, a vastagsága pedig 40-ről, 35 centiméterre mérséklődött. A Kraszna szakaszán is olvad a 13 centis álló jég, Nagyecsed alatt, mintegy 34 kilométeres folyórészen kisebb-nagyobb vízsávok is megjelentek a jégtáblák között.