Szilvia
5 °C
16 °C

Prostituáltnak eladott magyar lányt szabadítottak ki Ausztriában

MTI
2002.01.11. 19:06
Az ausztriai Nezsiderben (Neusiedl am See) emberkereskedőket fogtak az osztrák rendőrök, s kiszabadítottak egy magyar lányt, akit azért hoztak Ausztriába, hogy itt egy grazi bárban prostituáltként dolgoztassák.

A pénteki közlemény szerint a rendőrök névtelen bejelentés alapján figyeltek egy társaságot, amelynek legalább egy tagját ismerték, mert testvérét korábban embercsempészés gyanújával vették őrizetbe.

A társaság néhány tagja elhagyta a kávéházat és autóba szállva elindult. A rendőrök megállították a kocsit, a benne két osztrák férfi mellett egy magyar lányt találtak, akiről nyomban kiderült, hogy nem saját akaratából érkezett Ausztriába, hanem arra kényszerítették, hogy itt prostituáltként dolgozzon. A két férfinak Grazba kellett volna kísérni a lányt, akit a nezsideri kávéházban vettek át, s akitől már elvették útlevelét. Kiderült az is, hogy az az illető, aki a lányt Ausztriába hozta, ötezer schillinget kapott.

A társaság egyébként már korábban is "szállított" egy magyar lányt a grazi éjszakai klubnak. Az illetőket szabadlábon hagyták, de feljelentést tettek ellenük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?