Jenő
-3 °C
6 °C

Iraki határsértőket fogtak Hidasnémetinél

MTI
2002.01.11. 23:31
Iraki határsértőket fogott el a Miskolci Határőr Igazgatóság járőre péntekre virradóan a hidasnémeti nemzetközi vasúti határátkelőhely szomszédságában. A négy arab férfi az elmúlt év végén embercsempészek segítségével jutott Magyarország területére, ahol már akkor elfogták őket. A most újra a hatóságok kezére került irakiak elmondták, hogy hazájukból egy kamionba zárva - Törökországon, Bulgárián és Románián át - jutottak el Magyarországra azzal az ígérettel, hogy innen néhány órán belül Bécsbe viszik őket.

Budapesten búvóhelyükről kijutva már azt hitték, hogy Bécsben vannak; jó időbe telt míg rájöttek arra, becsapták őket. A fővárosban rövid időn belül őrizetbe vette őket a rendőrség, majd a debreceni befogadó állomásra kerültek. A négy iraki itt tervelte ki az eredetileg tervezett nyugat-európai út folytatását, amit január 10-ére tűztek ki. Délben a befogadóállomás ebédjének elfogyasztása után kereket oldottak, és a pályaudvaron jegyet váltva Nyíregyházán és Miskolcon át vasúton utaztak Hidasnémetibe. Gyalogosan akarták átlépni a magyar-szlovák határt, miközben a határőrök rajtuk ütöttek. A négy iraki férfit pénteken délután visszaszállították a debreceni befogadó állomásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?