Jenő
-2 °C
6 °C

Nedves, csúszós utak

MTI
2002.01.15. 09:13
Az országban továbbra is gondot okoz a gépjárművezetőknek a páralecsapódás, helyenként az ónos szitálás, hószállingózás, melyek következtében sok helyen nedves és csúszós az útburkolat. Az autópályák és főutak burkolata országszerte általában nedves és a mellékutak nagy része is még jeges, jégbordás. Nógrád, Pest és Komárom-Esztergom megyében inkább sónedves a mellékutak burkolata, helyenként pedig hószállingózás zavarja a járművek vezetőit.

A párásság a Dunántúl nyugati részén, továbbá az északi és északkeleti megyékben köddé sűrűsödik, ami csupán lassítja a forgalmat, a látótávolság ugyanis 300-400 méter. A fővárosban is gyengén nedvesek az útburkolatok, a felüljárókon és hidakon pedig a páralecsapódás miatt síkosságra is számítani kell a járművek vezetőinek. A vasúti forgalom általában zavartalan, csupán Tatabánya térségében fordul elő 15-20 perces késés a biztosítóberendezés korábbi meghibásodása miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is borús idő várható az országban, sok helyen lesz párásság, helyenként hószállingózás, ónos szitálás. A hőmérséklet fagypont körül marad.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?