Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömegverekedés Buenos Aires központi piacán

MTI
2002.01.15. 11:10
Verekedés robbant ki az argentin főváros, Buenos Aires központi piacán kereskedők és munkanélküliek között. Az állástalanok élelmiszert követeltek a boltosoktól, akik gyümölcsöt és zöldséget adtak. A munkanélküliek azonban kevesellték ezt és válaszul lezárták a piacra vezető utat. Az árusok erre botokkal, kövekkel felszerelkezve rátámadtak az állástalanokra és a közeli gyorsforgalmi út korlátjához szorították őket. A verekedésben mindkét oldalon több százan vettek részt. A beszámoló szerint az egyik munkanélküli a támadók elől menekülve átugrott a szalagkorláton, körültekintés nélkül kiszaladt az útra, ahol egy autó elgázolta. A férfi súlyosan megsérült.

Eduardo Duhalde argentin elnök hétfőn nemzeti párbeszédre szólította fel országa lakosságát. Televíziós beszédében rámutatott, hogy csak egy egységes ország képes kilábalni abból a társadalmi-gazdasági-pénzügyi válságból, amelybe Argentína került.